Platschef Malmömässan

Om arbetsgivaren - Mässrestauranger AB

Mässrestauranger AB är ett familjeägt företag som ingår i restauranggruppen Food Family. Företaget driver all restaurangverksamhet på Stockholmsmässan med restauranger och serveringar både i och utanför mässhallarna. I gruppen ingår även Mässrestauranger i Malmö, Teaterbaren på Kulturhuset i Stockholm, Engsholms Slott, Scandinavian XPO vid Arlanda, samt Stadshusrestauranger i Stockholms Stadshus med ansvar bl a för Nobelbanketten.

Mässrestauranger AB logo

Arbetsgivare Mässrestauranger AB

Region Skåne län

Bransch Chefer och verksamhetsledare, Hotell, restaurang, storhushåll

Sista ansökningsdag 2024-12-08

Om arbetsgivaren - Mässrestauranger AB

Mässrestauranger AB är ett familjeägt företag som ingår i restauranggruppen Food Family. Företaget driver all restaurangverksamhet på Stockholmsmässan med restauranger och serveringar både i och utanför mässhallarna. I gruppen ingår även Mässrestauranger i Malmö, Teaterbaren på Kulturhuset i Stockholm, Engsholms Slott, Scandinavian XPO vid Arlanda, samt Stadshusrestauranger i Stockholms Stadshus med ansvar bl a för Nobelbanketten.

Platschef till Mässrestauranger på Malmömässan

Mässrestauranger AB är ett familjeföretag som i generationer varit en framgångsrik restauratör i Sverige. Företaget driver all restaurangverksamhet på Stockholmsmässan och Malmömässan och har lång erfarenhet och stor kunskap inom området. Nu söker vi dig som på ett självständigt sätt vill leda teamet och verksamheten i Malmö! 

Mässrestauranger på Malmömässan har en spännande verksamhet inom mat, dryck och event. Vi söker nu en Platschef som vill vara med och utveckla och driva verksamheten framåt. Teamet du ska leda består av 5 tillsvidareanställda, samt ca 50 visstidsanställda under säsong som är vår och höst. Du rapporterar till VD i Stockholm och ingår i ledningsgruppen.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha helhetsansvaret för restaurangverksamheten i huset vilket innebär:

  • Kontakt med vår huvudman för Malmömässan/Easyfairs
  • Kundkontakt för att vi ska leverera ett evenemang som stärker kundens budskap
  • Arbetsledning och utveckling av verksamhet och personal
  • Inköp, ekonomisk uppföljning, budgetering och rapportering
  • Administrativt arbete men självklart även delaktighet i restaurangens drift dag/kväll för att känna in verksamheten och dess personal och gäster. Du kommer att ha egna projekt att genomföra.
  • Regelbundna möten med dina medarbetare, både tillsvidareanställda och extraanställda
  • Tillsammans med vår HR chef ansvarar du för övergripande personalfrågor och rekrytering av nya medarbetare i samarbete med restaurangchef och köksmästare.
  • Möten med ledningsgruppen (placering i Stockholm) på Teams och ibland fysiskt

Kvalifikationer för tjänsten

Vi söker dig med dokumenterad erfarenhet från en ledande roll inom hotell, restaurang och event och med det har du en gedigen kunskap inom konceptutveckling och säljerfarenhet. Du har en eftergymnasial utbildning inom hotell och restaurang med inriktning ekonomi samt ett genuint intresse och kunskap inom gastronomi. Vidare ser vi att du har mycket goda kunskaper inom ekonomi och har lätt för att sätta dig in i ekonomisystem och nyckeltal samt kan skapa ordning och struktur i verksamheten. 

Det är viktigt att du hanterar svenska och engelska flytande i tal och skrift. Du har god datorvana och kan arbeta i Office-paketet. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i MOR lagersystem, Anker solutions kassasystem, tid-/bemanningssystem (Caspeco), CRM/ordersystem (Caspeco) eller liknande system.

Du är en naturlig ledare som brinner för att utveckla och coacha dina medarbetare. Att informera och skapa dialog känns självklart för dig och du har lätt för att samarbeta med andra. Hos oss kommer du att ha en viktig roll vad det gäller utvecklingen av vårt restaurangkoncept. Vi ser därmed att du är lyhörd och drivs av att skapa goda affärer och nya möjligheter där nöjda kunder alltid är det viktigaste för dig.

Anställning

Arbetstiderna följer verksamheten och består mestadels av dagtid men kvällar och helger ingår också. Ledighet har vi på sommaren och oftast över jul och nyår, vår och höst är våra högsäsonger.

Vi samarbetar mellan gruppens olika företag gällande inköpsfrågor, utbyte av kompetens och erfarenhet och vi arbetar också hos varandra när det finns möjlighet och behov.

Vid frågor kontakta Sara Bourelius HR chef på 08-727 72 06

Välkommen med din ansökan!