Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Sektionschef Barn- och ungdomspsykiatri

Med engagemang och kunskap strävar vi efter att bli det ledande universitetssjukhuset i Sverige. Vi är en högt specialiserad verksamhet som långsiktigt fokuserar på forskning och utveckling. Hos oss får du möjligheten att både utveckla och utvecklas. Tillsammans arbetar vi varje dag för att skapa det största värdet för våra patienter.

Nu erbjuder vi dig möjligheten att på ett högst handfast sätt vara med och påverka framtiden för den psykiatriska vården - lokalt, regionalt och nationellt. Vi söker en utvecklingsorienterad och förbättringstänkande sektionschef till Barn- och ungdomspsykiatrin - är det du?

Ditt uppdrag
Som chef är ditt uppdrag att leda verksamheten mot uppsatta mål och visioner och tillsammans med dina medarbetare driva sektionens utveckling framåt. Du har verksamhets- och budgetansvar för sektionen och målet är att ha ett direkt personalansvar för ca 22 medarbetare (avdelningschefer, stabspersonal och specialistläkare). Som medlem i ledningsgruppen för verksamhetsområdet Psykiatri arbetar du med ett helhetsperspektiv på både vuxen- och barn-/ungdomspsykiatri. Du kommer att arbeta även på nationell nivå genom nätverk via SKL.

Under de senaste åren har ett antal olika utvecklings- och förbättringsarbeten påbörjats inom sektionen och din viktiga och stimulerande uppgift blir att fortsätta arbetet med bl a fördjupade samarbeten med vuxenpsykiatrin och länets kommuner.

Din bakgrund
Du har relevant högskoleutbildning. Du har flera års erfarenhet som chef, gärna med erfarenhet av att leda andra chefer. Erfarenhet från arbete inom vården eller vårdangränsande verksamhet är meriterande, liksom forskningserfarenhet. Erfarenhet från psykiatrisk specialistvård är meriterande.

Vi kommer att fästa stor vikt vid din personliga lämplighet. Vi söker en person som med engagemang, drivkraft och förmågan att skapa dialog och delaktighet, förbättrar och utvecklar både internt arbete och externt samarbete.

Annat viktigt att veta

Tjänsten är heltid tillsvidare. Du har ett chefsförordnande med anställning i din grundprofession.

Din ansökan vill vi ha senast den 26 aug 2018.

OBSERVERA att p g a sommar och semester är ansökningstiden lång, intervjuer kommer att påbörjas i slutet av augusti.

Ev frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Anna-Karin Moazzami eller Sandra Sjöberg, 018-100 112.
Fackliga representanter för Upplands allmänna Läkarförbund, Sveriges Psykologförbund, SACO, Vårdförbundet, Kommunal och Vision nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Krav
Relevant högskoleutbildning.
Flera års erfarenhet som chef.

Meriterande
Erfarenhet av att leda andra chefer.
Erfarenhet från arbete inom vården eller vårdangränsande verksamhet.
Forskningserfarenhet.
Erfarenhet från psykiatrisk specialistvård.

Varaktighet/Arbetstid

Lön/förmåner

Kontakta

Arbetsgivare
Akademiska Sjukhuset

Ansökan:

Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen.

Mer information om hur det är att arbeta hos oss finner du på hemsidan www.akademiska.se.

Vi undanber oss all kontakt från andra rekryterings- och annonsföretag då vi samarbetar med Jobbet.se i denna rekrytering.