Med 8 000 anställda, 1 000 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Sektionschef Käkkirurgen

Inom verksamhetsområdet plastikkirurgi och käkkirurgi bedrivs en stor del av sjukhusets högspecialiserade riks- och regionvård samt landstingets två rikssjukvårdsuppdrag, allt i nära samarbete mellan olika specialiteter både inom käkkirurgi och plastikkirurgi.

Vi är ca 200 medarbetare varav drygt 40 ingår i den Käkkirurgiska sektionen. Den käkkirurgiska sektionen inkluderar flera specialiteter som käkkirurgi, käkortodonti, käk- och ansiktsröntgen och oral medicin. Den drivs med hjälp av en stor mottagningsverksamhet och kirurgiskt omhändertagande av både akuta och elektiva patienter. Vi har ett nära samarbete med andra specialiteter på sjukhuset, folktandvården och övriga remittenter. Vi utbildar och handleder ST-tandläkare i käkkirurgi/radiologi, annan vårdpersonal och randningar i de medicinska specialiteterna. Forskning och utveckling är viktigt för kliniken och vi har idag 11 doktorander knutna till oss och vi tillhör Institutionen för kirurgiska vetenskaper vid Uppsala Universitet.

Arbetsuppgift och uppdrag

Uppdraget som sektionschef innebär att leda verksamheten mot uppsatta mål genom att ha ett övergripande ansvar för ekonomi, personal och verksamhet. Du kommer att ingå i verksamhetsområdets ledningsgrupp med verksamhetschefen som närmaste chef och förväntas förutom att driva den egna sektionens arbete även bidra till och utveckla verksamhetsområdets arbete som helhet. Vi vill att du i kraft av chef kan utveckla och hålla samman en högspecialiserad verksamhet. Du kommer fungera som motor och du behöver sprida entusiasm och engagemang i den förändringsresa som inletts.

Sektionen har startat en intensiv och krävande förändringsresa och därför söker vi nu dig som med stort engagemang och känsla för helheten vill fortsätta driva den förändringen.

Vem söker vi?

Först och främst söker vi dig som är en bra ledare!

Du är en person som tar initiativ, får saker att hända och tar ansvar för resultatet. Du skapar möjligheter för dina medarbetare att hålla fokus mot målet. Du planerar och prioriterar verksamheten. Det är viktigt för dig att skapa hållbara resultat och därför driver du såväl förändring som förvaltning av verksamheten med engagemang och beslutsamhet. Du är en person som föregår med de goda exemplen och du arbetar konsekvent för att skapa en stabil och förtroendefylld arbetsmiljö. Du har en mycket god kommunikationsförmåga och sätter tydlighet och öppen diskussion i första rummet. Du är tydlig med mål och förväntningar, delegerar och följer upp.

Du har flera års erfarenhet i chefsrollen och har erfarenhet av att driva långsiktigt förändringsarbete. Du har även erfarenhet av kvalitetsarbete och produktionsplanering. Du har en naturvetenskaplig högskoleutbildning i botten. Odontologisk eller annan medicinsk specialistkompetens är meriterande liksom om du är disputerad. Det viktigaste för oss är dock att du har den erfarenhet och de personliga förutsättningar som gör en bra och trygg ledare.

Övrig information

Tjänsten är heltid, tillsvidare med anställning i din grundprofession och chefsförordnande.
Tillträde enl överenskommelse.

Ev frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Anna-Karin Moazzami, 018-100 112.
Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00.

P g a sommar och semester är ansökningstiden lång, intervjuer kommer att påbörjas i slutet av augusti/början av september.

Din ansökan vill vi ha senast den 26 augusti 2018.

Välkommen med din ansökan!

Krav
Flerårig chefserfarenhet
Erfarenhet av att driva långsiktigt förändringsarbete
Erfarenhet av kvalitetsarbete
Erfarenhet av produktionsplanering
Naturvetenskaplig högskoleutbildning

Meriterande
Odontologisk eller annan medicinsk specialistkompetens
Disputerad

Varaktighet/Arbetstid

Lön/förmåner

Kontakta

Arbetsgivare
Akademiska Sjukhuset

Ansökan:

Välkommen med din ansökan genom att klicka på "Sök detta jobb"-knappen.

Mer information om hur det är att arbeta hos oss finner du på hemsidan www.akademiska.se.

Vi undanber oss all kontakt från andra rekryterings- och annonsföretag då vi samarbetar med Jobbet.se i denna rekrytering.