Sista ansökningsdag har passerat
Samariterhemmet Diakoni logo

Arbetsgivare Samariterhemmet Diakoni

Region Uppsala län, Stockholms län

Bransch Chefer och verksamhetsledare

Sista ansökningsdag 2022-08-14

Präst och områdeschef till Samariterhemmet diakoni

 Vi är stolta över vår långa historia av diakoni och medmänsklighet sedan 1882. Vi är en ekonomiskt och juridiskt självständig diakonistiftelse inom Svenska kyrkan. Hos oss arbetar ca 100 personer inom Kyrka & social verksamhet, Vård & omsorg, Hotell & konferens, Fastigheter och Utbildning. Läs gärna mer på www.samariterhemmet.se

Samariterhemmet diakoni söker präst och områdeschef. Vi expanderar och du erbjuds en unik chans att bygga upp, driva och utveckla Samariterhemmets kyrka och sociala verksamheter.

Roll och uppdrag

Du kommer att leda och utveckla Samariterhemmets kyrka & sociala verksamheter. I uppdraget ingår att leda och bygga upp det sakramentala och liturgiska livet i Samariterhemmets kyrka, tillsammans med ett stort antal volontärer, såväl som att vara ansvarig områdeschef för Samariterhemmets sociala verksamheter. Inom området Kyrka och sociala verksamheter finns en ledningsgrupp bestående av präst/områdeschef och områdets verksamhetschefer. Verksamhetscheferna leder självständigt sina verksamheter och rapporterar till områdeschef. Inom området finns Samariterhemmets kyrka, Äldrecenter, seniorboendet Kungsängsgården, Samtalsmottagning för äldre i Uppsala och på Österlen och Ebbamottagningen som hjälper prostituerade och behandlar sexköpare. Samariterhemmet projekterar för närvarande för att bygga ytterligare ett seniorboende i området.

Du rapporterar direkt till direktor och ingår i Samariterhemmets ledningsgrupp.

Anställningen är tills vidare och på heltid, tillträde i september 2022 eller enligt överenskommelse.

Upplysningar

Direktor Erik Eckerdal 072 222 48 69 erik.eckerdal@samariterhemmet.se 

Krav

  • Du är präst med kunskap och erfarenhet av liturgisk förnyelse och sakramental fördjupning.
  • Du ser en naturlig relation mellan liturgi, andlig fördjupning och social och diakonal tjänst i samhället.
  • Du har erfarenhet och/eller förmåga att leda andra chefer och bära det övergripande och långsiktiga ansvaret för områdets utveckling och tillväxt.
  • Du förstår relationen mellan ekonomisk intäkt och möjligheten att bedriva en framgångsrik verksamhet och brinner för kyrkans tjänst och möjlighet att bidra till en mer medmänsklig värld.

Meriterande

 

  • Då tjänsten är ny och även funktionen innebär uppdraget att du behöver vara engagerad, självgående och ansvarstagande men också lyhörd med mycket god samarbetsförmåga.

  • Självklart behöver du ha en välutvecklad kommunikationsförmåga både i tal och skrift, på svenska och engelska.

    Tidigare chefserfarenhet är meriterande.