Erasteel
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Erasteel

Erasteel är en global koncern som bedriver forskning & utveckling samt produktion och försäljning av gasatomiserade pulvermetallurgiska produkter och snabbstål med världen som marknad. Erasteel har mer än 900 anställda och 6 industrianläggningar, varav 3 i Sverige, 2 i Frankrike och 1 i Kina. Bolaget är kvalitets- och miljöcertifierat.
För mer information om bolaget, besök www.erasteel.com

Erasteel logo

Arbetsgivare Erasteel

Region Uppsala län

Bransch Industriell tillverkning, Tekniskt arbete

Sista ansökningsdag 2023-02-07

Om arbetsgivaren - Erasteel

Erasteel är en global koncern som bedriver forskning & utveckling samt produktion och försäljning av gasatomiserade pulvermetallurgiska produkter och snabbstål med världen som marknad. Erasteel har mer än 900 anställda och 6 industrianläggningar, varav 3 i Sverige, 2 i Frankrike och 1 i Kina. Bolaget är kvalitets- och miljöcertifierat.
För mer information om bolaget, besök www.erasteel.com

Laboratorieingenjör

Nu söker vi på Erasteel en Laboratorieingenjör till verksamheten i Söderfors. Hos oss får du utveckla dina kunskaper i en spännande och omväxlande miljö där ingen dag är den andra lik. Vi söker dig med erfarenhet av kemiska mätmetoder och utrustningar som vill utvecklas med oss! 

Erasteel är den enda aktören i världen som är dedikerad till snabbstål med komplett kunskap inom design, produktion, finfördelning och bearbetning av gasatomiserade och pulvermetallurgiska produkter. 

Som Laboratorieingenjör kommer du att arbeta med att säkra utrustningar, underhåll, metoder och kalibreringar för våglängdsdispersiv röntgenfluorescens (WDXRF), gnistexciterad optisk emissionsspektroskopi (Spark-OES), förbrännings-gaskromatografi (CGK), förbränningsanalys (CGA) och svepelektronmikroskopi med energidispersiv spektroskopi (SEM/EDX). Även andra typer av utrustning kommer att ingå såsom partikelstorleksmätare och mikroskop.

En viktig del av arbetet är att driva uppdaterings- och investeringsprojekt inom utrustningsområdet vilket kan innebära skifte till nya metoder och leverantörer. Du kommer också att arbeta med problemlösning, kvalitetssäkring och utveckling samt vara kontaktperson för olika materialanalysfrågeställningar. I dessa frågor finns det även många fysikaliska testmetoder att vara bekant med samt att utveckla.

Du kommer att ingå i avdelningen Quality and Laboratory och samarbetar närmast med produktion, r&d, process, kvalitet, koncernens andra laboratorier i Frankrike samt externa experter.

För att lyckas i rollen

Vi tror att du har ingenjörs- eller civilingenjörsutbildning eller likvärdig utbildning. Du har praktiska och teoretiska erfarenheter från kemiska mätmetoder som XRF, OES eller förbränningsanalys, samt kunskap i att specificera, utvärdera och kvalitetssäkra metoder. Dessutom har du vana att arbeta praktiskt med enklare reparationer, dokumentera ditt arbete, skriva instruktioner och utbilda kollegor. Fysikaliska mätmetoder och annan mekanisk provning är meriterande för tjänsten. Engelska i tal och skrift är ett krav för tjänsten och svenska är en fördel. Du har B-körkort. 

Som person är du självgående och du har förmåga att arbeta parallellt med olika arbetsuppgifter. 

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig möjlighet till ett stimulerande arbete i ett internationellt företag. Med utgångspunkt från våra grundläggande värderingar vill vi premiera teamwork, uppmärksamma varje medarbetare och uppmuntra att våra medarbetare delar med sig av sin kunskap till varandra. 

Företaget är i en förändringsresa där det finns möjlighet att delta i olika projekt såväl inom Sverige som utanför Sverige.

Övrigt

Tjänsten är på heltid, tillsvidare. 

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Klicka här för att se alla våra lediga tjänster!

Kontaktuppgifter: 

Rekryterande chef Tobias Jarmar, tobias.jarmar@eramet.com, 0766-951926

Fackliga kontaktpersoner:

Sveriges Ingenjörer Karin Jakobsson, karin.jakobsson@eramet.com, 0293-54309

Unionen Tommy Gustafsson, tommy.gustafsson@eramet.com, 0293-54637


Rekryteringen sker löpande så vi ser gärna din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!

Krav

  • Ingenjörs-/civilingenjörsutbildning eller likvärdig utbildning
  • Minst 5 års erfarenhet av labverksamhet
  • Erfarenheter från kemiska mätmetoder som XRF/OES/förbränningsanalys 
  • Fackkunskap inom materialanalys, kemi och fysik
  • God engelska i tal och skrift 
  • B-körkort 

Meriterande

  • Fysikaliska mätmetoder och annan mekanisk provning
  • Svenska