Port
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Mölndalsbostäder AB

I över hundra år har Mölndalsbostäder bidragit till stadens utveckling genom att förvalta, utveckla och bygga nya hem för mölndalsborna.
Vi äger och förvaltar cirka 3 900 lägenheter. Drygt 800 av dem finns i samhällsfastigheter, såsom äldreboenden, gruppboenden och trygghetsboenden. Vi äger även kooperativa hyresrätter som ytterligare boendeform.
Utöver bostäder äger och förvaltar vi cirka 40 kommersiella lokaler för bland annat butiker, restauranger, kontor, stadsbibliotek och andra verksamheter.

Mölndalsbostäder AB logo

Arbetsgivare Mölndalsbostäder AB

Region Västra Götalands län

Bransch Bygg och anläggning, Installation, drift, underhåll, Tekniskt arbete

Sista ansökningsdag 2023-02-12

Om arbetsgivaren - Mölndalsbostäder AB

I över hundra år har Mölndalsbostäder bidragit till stadens utveckling genom att förvalta, utveckla och bygga nya hem för mölndalsborna.
Vi äger och förvaltar cirka 3 900 lägenheter. Drygt 800 av dem finns i samhällsfastigheter, såsom äldreboenden, gruppboenden och trygghetsboenden. Vi äger även kooperativa hyresrätter som ytterligare boendeform.
Utöver bostäder äger och förvaltar vi cirka 40 kommersiella lokaler för bland annat butiker, restauranger, kontor, stadsbibliotek och andra verksamheter.

Ombyggnadssamordnare

Drivs du av att bidra till ett hållbart boende och skapa den sköna känslan att komma hem? Har du ett genuint intresse för kundens upplevelse och att samarbeta med andra? Klappar hjärtat dessutom lite extra för allmännyttans uppdrag? Då har vi jobbet för dig. 

Vi har renoverings-, ombyggnations- och nyproduktionsprojekt på gång över hela Mölndal. Därför söker vi en ombyggnadssamordnare som ansvarar för hyresgästprocessen för att vara länken mellan hyresgästen och byggprojektet. Rollen innebär att vara Mölndalsbostäders ansikte utåt – alltid med hyresgästen i fokus.

Som ombyggnadssamordnare ansvarar du för den löpande dialogen med hyresgästerna. Du lyssnar på deras önskemål, informerar om vad som pågår och är planerat i projekten samt stöttar i övriga frågor som påverkar hyresgästen. Hela tiden med målet att få till en så smidig lösning som möjligt för både hyresgästen och oss. I slutänden med nöjda kunder som upplever den sköna känslan att komma hem.

Arbetsuppgifter 
Rollen som ombyggnadssamordnare är ny på Mölndalsbostäder. Det innebär att du har möjlighet att utveckla och påverka rollen själv. Du ingår i förvaltningsavdelningen och kommer ha ett nära samarbete med övriga avdelningar inom Mölndalsbostäder. Arbetsuppgifter som kommer att ingå är exempelvis att:

 • medverka vid renoverings- och ombyggnationsprojekt med fokus på hyresgästkontakter.
 • föra dialog mellan hyresgäst, projektledare och avstämningar med entreprenör.
 • hantera underlag för utbetalningar, så kallade men i nyttjande.
 • samordna evakueringar vid ombyggnationer och ansvara för in- och utflyttningsprocessen.
 • ansvara för inflyttningsprocessen vid nyproduktion.
 • ta fram skriftlig information och säkerställa att den når berörda hyresgäster genom individuella möten, telefonsamtal, mejl, sms och brev.
 • planera och genomföra hyresgästmöten tillsammans med projektledare.
 • handlägga hyresgästgodkännanden från hyresgäster inför renoverings- och ombyggnadsprojekt.
 • föra individuell dialog med hyresgäster kring val och tillval i projekt.
 • iordningsställa, visa och avveckla dag- och visningslägenheter.

Du kommer ha din placering på Mölndalsbostäders huvudkontor och rapportera till Chef Förvaltning.

Om dig
Som person är du lyhörd, självgående och handlingskraftig med en god organisationsförmåga. Du är lika bekväm med att samarbeta med kollegor som att arbeta självständigt. Att möta människor i livets olika skeden är naturligt för dig och du hanterar det med lugn och trygghet.

Det är viktigt att du är kommunikativ och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är van vid digital kommunikation, något som vi använder oss av alltmer, och använder obehindrat digitala verktyg. Du gillar att planera, dokumentera, kommunicera och administrera, ofta i flera olika projekt parallellt.

Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du kan väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.

Kvalifikationer

Krav:

 • Gymnasial teoretisk utbildning
 • Erfarenheter av administration och kundbemötande
 • B-körkort
 • God relevant IT-kunskap

Meriterande:

 • Erfarenhet av att arbeta i en liknande roll som t.ex. ombyggnadssamordnare eller motsvarande
 • Eftergymnasial utbildning inom relevant område

Vi på Mölndalsbostäder ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Annan viktig information 
Tjänsten är heltid med tillsvidareanställning. Provanställning tillämpas. Arbete kan förekomma på kvällar/helger för hyresgästmöten (individuella möten och allmänna) samt visningar. Frågor om tjänsten besvaras av Henrik Freed, Chef Förvaltning, Tfn 031-720 84 05, henrik.freed@molndalsbostader.se. Facklig representant för Unionen, Ulf Bergh, ulf.bergh@molndalsbostader.se   

Skicka in din ansökan, personligt brev och CV, så snart som möjligt, urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag 2023-02-12.    

Varmt välkommen med din ansökan!  

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryteringsföretag och försäljare av ytterligare annonsering.