Tekniker
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 250 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

Resurscentrum logo

Arbetsgivare Resurscentrum

Region Uppsala län

Bransch Data/IT

Sista ansökningsdag 2023-03-13

Om arbetsgivaren - Resurscentrum

Resurscentrum är en del av Region Uppsala. Vi är ca 250 medarbetare och verksamma inom områdena IT, systemförvaltning, patientadministration och regionarkiv. Resurscentrum ska tillhandahålla och utveckla effektiva stödprocesser med god kvalitet och hög kundnytta. Vi ska vara en naturlig samarbetspartner för kärnverksamheten och underlätta för dem i deras dagliga arbete.

IT-arkitekt

IT-arkitektur är idag en självklar och viktig del av Region Uppsalas verksamhet. För att kunna möta Region Uppsalas framtida behov av stabila IT-lösningar söker vi nu en IT-plattformsarkitekt till IT-centrum! Är du redan idag en etablerad IT-arkitekt eller en erfaren IT-tekniker alternativt teknisk projektledare med intresse för tekniska plattformar? Välkommen att skicka in en ansökan till oss! 

Inom IT-centrum blir du kollega med drygt 170 engagerade och kompetenta medarbetare. Genom funktionell teknik kan resurser i vården användas effektivare och genom tekniken kan vi verka för en hög vårdkvalitet i vår region. Vi ser ett värde i att vårt arbete bidrar till samhällsnytta och hållbarhet. Vi håller oss hela tiden uppdaterade för att hålla oss i framkant med tekniken. 

Om tjänsten 

Inom Region Uppsala har IT-plattformsarkitektens roll fått en ökad betydelse för att få väl fungerande stöd för kärnverksamheten. De senaste åren har behoven av komplexa lösningar ökat mycket vad gäller allmän digitalisering, mobilitet och vård på distans, säkerhetskrav samt nationella samarbeten/initiativ.

Du kommer att tillhöra avdelningen IT-Teknisk Plattform och ha all regionverksamhet i din horisont. Du blir en viktig länk mellan verksamheten och IT och arbetar med att fånga verksamhetens behov och önskemål för att kunna omvandla dem till ett IT-perspektiv. Som plattformsarkitekt är du även delaktig i det ständiga förändringsarbete som sker inom en IT-organisation tillsammans med Regionens övriga IT- och systemarkitekter. 

Vi är en heltäckande IT-organisation och kan i och med det erbjuda spännande och givande uppdrag i en stimulerande arbetsmiljö.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som antingen redan är IT-arkitekt och har stort intresse för de tekniska plattformarnas och infrastrukturens delar i verksamhetslösningen eller är en erfaren tekniker eller teknisk projektledare som vill utvecklas inom de sammanhang som tekniken verkar. Utöver detta så har du flera års erfarenhet av att arbeta inom en komplex IT-verksamhet. Svenska och engelska i tal och skrift ser du inte som ett problem. B-körkort är ett krav.

Du har mycket god förmåga att dokumentera och kommunicera ditt arbete på ett pedagogiskt sätt i tal och skrift. Du har lika god förmåga att leda ditt eget arbete och stötta andra för att tillsammans skapa hållbara helhetslösningar. Du är en relationsskapande person med ett diplomatiskt förhållningssätt till din omgivning. Du inser att tydlighet och kommunikation är en förutsättning för att navigera rätt i en stor organisation med komplexa systemsamband där samspelet mellan verksamhet och IT sker dagligen.

Övrigt 

Vi erbjuder dig en möjlighet att vara med och påverka utvecklingen i en av Sveriges snabbast växande regioner. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Anställningen är på heltid, tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Goda möjligheter finns att kombinera arbetet på kontoret med hemarbete.

Vid frågor om tjänsten kontaktas rekryteringskonsulter Andrea Hartwig 076-7230727 eller Lina Haglund 070-7772373. 

Vi hanterar inkomna ansökningar löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag!

Välkommen med din ansökan! Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Krav

  • Flera års erfarenhet av arbete inom komplex IT-verksamhet
  • Antingen etablerad IT-arkitekt eller erfaren tekniker/teknisk projektledare
  • Svenska och engelska i tal och skrift
  • B-körkort