Klippor i kvällsljus
Sista ansökningsdag har passerat

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Värmdö kommun logo

Arbetsgivare Värmdö kommun

Region Stockholms län

Bransch Administration, ekonomi, juridik

Sista ansökningsdag 2021-03-14

Om arbetsgivaren - Värmdö kommun

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Möt friheten.

Strateg, med inriktning mål och styrning

Vill du arbeta med mål- och verksamhetsstyrning i en av Sveriges vackraste och snabbast växande kommuner? Då hälsar vi dig välkommen till Värmdö!

Nu söker vi på Ekonomiavdelningen, en strateg som vill vara med och forma morgondagens Värmdö.

Ekonomiavdelningen är en del av kommunledningskontoret som är kommunstyrelsens förvaltning. Vi ansvarar för styrning, uppföljning och utveckling av kommunens verksamheter utifrån den vision och budget som kommunfullmäktige har beslutat om.

I rollen som strateg i Värmdö kommun kommer du in i ett spännande skede där vi utvecklar målstyrningen och andra nära liggande processer. Vi skapar förutsättningar för att möta de utmaningar som tillväxtkommunen Värmdö står inför.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • att utveckla och underhålla den kommunövergripande processen för målstyrning.
  • att samordna och utveckla arbetet med intern kontroll och väsentlighets- och riskanalyser.
  • att delta i och/eller leda verksamhetsövergripande projekt och utvecklingsarbete.
  • att ta fram beslutsunderlag till den politiska beslutsprocessen.

Tjänsten är placerad inom enheten för ekonomi och styrning inom ekonomiavdelningen. Dina närmsta kollegor blir controllers och ekonomer samt strateger för lokaler och investeringar. Vi jobbar teambaserat och utvecklar verktyg, processer och rutiner där du kommer att vara en ytterligare kraft med specialistkompetens. För närvarande arbetar vi med Stratsys som verktyg för mål- och resultatuppföljning.

Vi söker dig som har högskoleutbildning, exempelvis inom ekonomi eller något samhällsvetenskapligt ämne. Du har minst 5 års dokumenterad erfarenhet av att arbeta med analys- och utredningsarbete, styrprocesser och förändringsledning. Tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från offentlig sektor är meriterande.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid ditt engagemang och personliga egenskaper.

För att lyckas med uppdraget anser vi att du bör vara kommunikativ och ha mycket god förmåga att samarbeta. Du uttrycker dig tydligt och klart i skrift, har en god analytisk förmåga och är van att arbeta både strategiskt och operativt i processer och utredningar av olika slag. Du är engagerad och kan arbeta både självständigt och i grupp med hög integritet. Du har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete och du är van att lösa problem och anta utmaningar.

Ekonomiavdelningen har ett ansvarsområde som spänner över hela det ekonomiska spektret, såsom ekonomisk planering, redovisning, uppföljning, analys, ekonomistyrning och målstyrning. Avdelningen ansvarar för ekonomisystem och ekonomiadministration, samt är kommunens specialistfunktion för inköp och upphandling. 

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 14 mars 2021.
Urval och intervjuer sker löpande under hela ansökningstiden så skicka gärna in din ansökan redan idag!

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger på 0703-426600 eller via e-post sofie.skaranger@jobbet.se 

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Krav

  • Högskoleutbildning inom ekonomi eller samhällsvetenskap.
  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet som strateg i en analytisk och  utredande roll.
  • Mycket god svenska i tal och skrift.

Meriterande

  • Erfarenhet av att arbeta i liknande roll inom offenlig sektor.